Anunturi

Electrozi MMA, tehnici si cechipamente de lucru

08.04.2021

Alegerea electrozilor este foarte importanta atunci cand doriti sa sudati anumite elemente. Electrozii obisnuiti ce baizici rutilici sai monilith sunt auto-protejati si au capacitatea e a reduce cantitatea de echipament necesara astfel ca nu va fi nevoie sa transportati o butelie de gaz, un furtun si un regulator daca doriti sa sudati intr-o anumita zona cum se procedeaza la sudura TIG. Este foarte important sa alegeti corect materialul de umplere pentru aplicatii respectiva. Fiecare aplicatie variaza in ceea ce priveste proprietatile mecanice, cum ar fi rezistenta necesara, ductibilitatea, rezistenta la uzura, rezistenta la impact si rezistenta la tractiune. O potrivire exacta a materialilui asigura calitatea si longevitatea  suduruii si evita esecul prematur si timpul de nefunctionare.

Mai jos o sa va dau cateva explicatii simple despre cum functioneaza electrozii. Acestia utilizeaza electricitate pentru a se topi atat ei cat si metalul apoi dupa racire acestia fuzioneaza si formeaza sudura.

Un aparat de sudura Mma poate functiona prin alimentarea cu curent electric alternativ sau cu curent electric continuu in functie de tipul electrodului utilizat. Cele mai multe echipamente insa folosesc curentul continuu care poate realiza orice tip de munca. Foarte rar se utilizeaza curentul alternativ si in special pentru sudarea aluminiului. Sursele de alimentare ale aparatelor de sudura mma au o tensiune constanta, iar amperajul va fluctua in functie de setare si de lungimea arcului de sudura.

Un aparat de sudura cu un amperaj maxim de 140 A este mai mult decat suficient pentru orice activitate. Foarte multi oameni sunt prinsi in propaganda grosimii maxime a metalului sau a producatorului pentru a cumpara un aparat de sudura cu amperaj mai mare. Conform expertilor sunt foarte rare situatiile cand chiar ai nevoie de 140 A maximum produs de aparat. La 130 A deja se pot suda metala de grosime foarte mare.

In alegerea dumneavoastra totul depinde de buget si de cati bani doriti sa dati pe un astfel de echipament. Nu trebuie neglijat insa ca exista si echipamente ieftine ce functioneaza foarte bine, si isi dovedesc fiabilitatea in timp.

Cat timp dureaza sa inveti sa sudezi?

Nu exista un raspuns clar la aceasta intrebare, totul depinde de practica si de timpul pe care doresti sa il aloci pentru o asemenea activitate. Daca doriti sa faceti doar reparatii sau generale sau mici proiecte de sudura va puteti juca intai cu aparatul pentru a vedea cum functioneaza mai exact si pentru a nu strica din prima materialul pe care doriti sa il sudati.