Anunturi

Pozitii pentru sudura MIG

27.05.2021
  1. Pozitia orizontala

Aceasta pozitie poate fi considerata uneori dificila. Cel mai bine functioneaza atunci cand va apropiati cu operatia de sudare din modelul batut sau la aplicarea sudurii circulare. Pistolul MIG va fi orientat in sus la 35-45 grade ce permite inclinarea catre sudura la un unghi de 15-35 grade

  1. Pozitia plata

Este cea mai usoara pozitie ce paote fi utilizata impreuna cu pistolul MIG, ce poate fi asezat in jos intr-o maniera inclinata pana la 35 de grade. Aceasta pozitie se poate aplica pentru sudorii ce aleg modelul de sudare cu miscare constanta.

  1. Pozitia verticala sus

Este cea mai grea, cea mai dificil de manevrat atunci cand se sudeaza MIG. Pistoletul va fi pozitionat incat manerul sa fie orientat in sus la 35-45 grade. Deoarece confortul sudorului este primordiala pentru a se realiza o sudura calitativa aceasta pozitie trebuie ajustata cu multa usurinta. Construirea unui raft e sudura in sus sau macinarea unui mic boschet de sudura sunt modalitati bune de a reduce dificultatea acestei pozitii. Poate fi aplicata cu succes atunci cand lucrarile de sudura sunt destul de largi.

  1. Pozitia verticala in jos

Aceasta pozitie este una usoara, in momentul in care pistoletul este pozitionat in asa fel incat sa poata fi inclinat in sus la 35-45 de grade. Sudarea va rula de sus in jos. Se aplica cu succes pe orice tip de sudura, atata timp cat nu raman balti de sudura separate. Balta de sudura poate fi considerata metalul de implutura topit ce se combina cu materialul de baza.

  1. Pozitia aeriana

Nu este o pozitie deloc dificila de tinut, dar se vor aplica masuri de siguranta suplimentare cu materiale anti ignifuce ce acopera toate partile corpului si poate fi pusa in aplicare de sudori profesionisti. Dotarea cu echipament se datoreaza stropilor ce pot sari din baia de sudura si poate provoca arsuri grave utilizatorului. Pistolul MIG este pozitionat spre sudura intr-o pozitie inclinata intre 5 si 35 de grade. Nu se va folosi un amperaj scazut pentru ca astfel se va ajunge la stropire.

Aceste pozitii de sudura pot fi aplicate impreuna cu tehnicile despre care discutam in articolul anterior despre sudura MIG.