Anunturi

Problemele aparatelor de sudura MMA

27.05.2021
  1. Simptom: Aparatul de sudura MMA nu porneste uneori. Acest lucru poate avea la baza mai multe motive, precum siguranta de alimentare a sursei, circuitul de alimentare, supraincarcarea sau tensiune prea mica.

Solutie: Daca aparatul de sudura nu porneste se va verifica in primul rand daca intrerupatorul echipamentului este pornit iar apoi se va verifica temeinic cauza problemei. Daca siguranta este arsa aceasta trebuie inlocuita. Daca problema este legata de circuit, trebuie verificata tensiunea de intrare sa fie corespunzatoare. Daca aparatul de sudura este supraincalzit acesta se va lasa o perioada pentru a se raci. Tensiunea de alimentare trebuie sa fie intotdeauna conform indicatiilor din manual.

  1. Simptom: Uneori aparatul de sudura porneste fiind gata de functionare dar brusc da afara siguranta.

Solutie: Se va verifica in primul rand siguranta, dimensiunea acesteia ce poate fi schimbata si inlocuita cu una mai mare, dar daca motivul este dat de scurt circuit se vor reverifica conexiunile cat si izolarea cablurilor intrerupte.

  1. Simptom: Apratul de sudura se opreste brusc

Solutie: Aceasta problema poate fi datorata infundarii vetilatiei, disfunctionalitatii ventilatorului de racire sau supraincarcarii. Se va verifica daca toate gurile de ventilatie si aerisire ale aparatului de sudura sunt libere si curate. Se vor curata daca situatia va cere acest lucru. Daca ventilatorul de racire nu functioneaza se vor verifica conexiunile de alimentare si observarea functionalitatii. Daca nici in acest caz nu porneste este necesara inlocuirea ventilatorului

  1. Simptom. Functionalitate incorecta a cablurilor de masa

Solutie: Nu se va scoate niciodata cablul de masa din aparatul de sudura atunci cand aparatul de sudura se afla in sarcina. Acest lucru ar putea defecta cablul. In cazul in care cablul prezinta taieturi acesta se va inlocuii cu unul nou.

  1. Simptom: Clestele port electrod se incalzeste

Solutie: Motivul incalzirii clestelui port electrod ar putea fi datorata conexiuni slabe sau ciclul de functionare neadecvat. Daca conexiunea este slabita aceasta va trebuii stransa. In cazul in care suportul electrodului se incalzeste in continuare se va verifica daca electrodul are dimensiunea cat si amperajul corespunzator aparatului de sudura.